Handleiding: De gebruikersinterface

From Waves Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Tutorials: The User Interface and the translation is 100% complete.

Other languages:
العربية • ‎беларуская • ‎čeština • ‎Deutsch • ‎Ελληνικά • ‎English • ‎español • ‎français • ‎हिन्दी • ‎hrvatski • ‎magyar • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎ភាសាខ្មែរ • ‎한국어 • ‎Nederlands • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎русский • ‎தமிழ் • ‎ไทย • ‎Türkçe • ‎Tiếng Việt • ‎粵語 • ‎中文(中国大陆)‎

De gebruikersinterface van de Waves Lite Client streeft ernaar om zo eenvoudig en intuïtief mogelijk te zijn. Het doel is om te lijken op de gebruikerservaring van een traditionele online bank systeem met massa-adoptie in gedachten. Hieronder vindt je een gedetailleerde uitleg de huidige gebruikersinterface.

Portemonnee

Lite Client Starting Page.PNG

Dit is de startpagina van de Lite Client bij het openen van uw account, waar je je WAVES en Bitcoin saldo terug kan vinden, evenals de saldi van de meest populaire fiat valuta's. Ook toont het de laatste 10 transacties van dit account adres. Door op het kleine icoon aan de rechterkant van de transactie rij te klikken, kan je het adres van de afzender of ontvanger, de transactie ID of de volledige rij naar het klembord kopiëren. Bovendien bevat het de navigatiebalk in de vorm van iconen, hierover komen we later op deze pagina op terug. Helemaal bovenaan in het midden vindt je het adres van het Waves account waar je toegang toe hebt (je eigen rekeningnummer). Door op het account adres te klikken, kunt u het adres kopiëren naar het klembord en het elders simpel plakken. Recht naast het account adres vindt u ook de huidige blokhoogte van de Waves blockchain. In de rechterbovenhoek zijn enkele functionaliteiten, zoals instellingen en account back-up.

Verzenden, Opnemen en Storten

Verzenden:

Zoals de naam doet vermoeden, kan je funds van je eigen account naar een ander account verzenden.
Opnemen: Hiermee kan je tokens opnemen via een gateway. Voorbeeld: Wanneer je Bitcoins wilt opnemen, wissel je de volledig ondersteunde Bitcoin-token (wBTC) op de Waves blockchain in tegen de echte Bitcoin op de echte Bitcoin blockchain.
Storten: Opent een pop-up met intructies over hoe stort je Bitcoin/nl of fiat valuta. Momenteel is dit alleen beschikbaar voor Bitcoin.

Navigatiebalk

De navigatiebalk is ontworpen in de vorm van iconen. U kunt meer informatie over elk tabblad verderop in de pagina vinden.

Wallet (Portemonnee):

Startpagina van de Lite Client. Geeft je een overzicht van je funds op je adres inclusief de laatste 10 transacties. Geeft ook de huidige blokhoogte en het adres van je eigen account weer. Zie hierboven voor details.
Portfolio: Toont alle funds in het account, inclusief de funds die al in het Wallet-tabblad zijn weergegeven, bijvoorbeeld Bitcoin (wBTC). In dit tabblad kan je ook funds verzenden en meer informatie over de funds krijgen.
Waves Decentralized Exchange: laat je toe elke asset binnen het Waves Platform te kopen, verkopen of ruilen.
Leasing: Hier kan je je waves verhuren.
History: Hier kan je alle transacties van en naar je account terug vinden.
Tokens Creation Tab: Zoals de naam aangeeft is dit de plaats indien je je eigen asset wil aanmaken.
Community Tab: Momenteel dient deze tab als block explorerer in de wallet. Deze tab zal later dienen om een verzameling van links naar sites, geassocieerd met het Waves Ecosysteem weer te geven.

Backup, Voorkeuren en Gebruikersprofiel

Deze knoppen kan je in de rechterbovenhoek van de Lite Client terugvinden.

Back up:

Toont u de SEED, gecodeerde SEED, private en public key van het ingelogde account en laat u toe om deze informatie te kopiëren met één muisklik. Handig wanneer je je SEED kwijt geraakt bent, maar je wel nog toegang hebt tot je account via een pagina in cache of voor wanneer en er een papieren backup van wil malen.
Preferences: Functie nog niet beschikbaar. Hier zal je verschillende voorkeuren voor je profiel kunnen instellen.
User Profile: Functie nog niet beschikbaar.

Portfolio

Dit tabblad geeft je een overzicht van alle assets/tokens die je in dit account hebt.

Lite Client Portfolio Page.PNG

Asset Name:

De naam van de token toen hij uitgegeven werd. Opgelost: Namen van tokens zijn niet uniek! Dit betekent dat er meerdere tokens met dezelfde naam kunnen bestaan. Verifier steeds de Identifier (ook wel asset ID genoemd) onder Details - want alleen de asset ID is uniek.
Issuer: Het adres van diegene die de token gemaakt heeft.
Re-issuable: Deze waarde kan true or false zijn. wanneer het op true staat kan een asset uitgever op een later tijdstip extra tokens toevoegen aan de bestaande voorraad. Hij kan de voorraad dus op elk moment manipuleren. Wanneer dit op false staat dan de totale voorraad van een token nooit gewijzigd worden. Opgelet: Een token kan in eerste instantie gemaakt worden met re-issuable=true en op een later tijdstop aangepast worden naar re-issuable=false.
Balance: Toont het aantal coins van elke asset van de ingelogde wallet.
Transfer: Laat je toe om een bepaalde asset door te sturen naar een ander adres.
Reissue: Deze optie is enkel zichtbaar wanneer je de uitgever bent van de token. Wanneer de optie re-issuable op true staat zal deze knop beschikbaar zijn en kan je de voorraad van een token verhogen. Wanneer je de voorraad verhoogd krijg je de kans om dit veld ook weer aan te passen naar false.
Details: Toont je de detail van een asset zoals de identifier (asset ID), totale voorraad en datum van uitgave.
Mass Pay: Laat je toe om tokens of WAVES te versturen naar alle asset houders proportioneel volgens hun aandeel. Soort van divident.

Decentrale Waves Beurs

De Decentrale Waves beurs laat je toe elk asset op het Waves Platform te kopen, verkopen of ruilen.


DEX Tab.png


Buy order:

Toont je het huidige Buy orders.
Sell order: Toont je het huidige sell orders.
Trade History: Toont je de afgelopen transacties.
Buy WAVES: Laat je toe om waves te kopen.
Sell WAVES: Laat je toe om waves te verkopen.
My Orders: Toont je je laatst gemaakte transacties.


Wanneer tokens geen groen vinkje hebben, ontroleer dan ZEKER dat het de juiste token is dat je wil traden.

verhuren

Waves Leasing Window.png


Balance details:

Toont je ingromatie omtrent je verhuringsbalans.
Balance leasing: Laat je toe te verhuren.
Leasing transaction: Toont je je verhuringsgeschiedenis.

Historiek

Het tabblad History toont je een lijst van alle transacties die gebeurd zijn op het ingelogde account.

Lite Client History.PNG

Date:

Het exacte tijdstip van wanneer de transactie opgenomen werd in de blockchain.
Type: Een indicatie om te zien of de transactie uitgaand of inkomend was. Mogelijke opties zijn Incoming Transfer, Outgoing Transfer or Outgoing Asset Issue.
Name: Naam van de verstuurde/ontvangen token.
Sender: Het account van waar de transactie gestart is. Mogelijke opties zijnYou of eender welk Waves adres.
Recipient: De ontvanger van de transactie. Mogelijke opties zijnYou of eender welk Waves adres.
Fee: Het bedrag in WAVES dat betaald werd als transactie kost.
Units: Het aantal tokens dat verstuurd of ontvangen werd.

Tokens Creatie Tab

In dit tablet is het mogelijk om je eigen token te maken. De huidige prijs hiervoor bedraagt 1 WAVE.

Tokens creation Tab.PNG

Name:

Geef de token een naam.
Description: Een korte beschrijving van je token, dit is ook een goede plaats om bijvoorbeeld een link naar een website te plaatsen. Laat de community weten wat voor token het is en waar ze meer informatie kunnen terugvinden. Momenteel is het niet mogelijk om deze beschrijving op een later tijdstip aan te passen.
Total Tokens: Bepaald de maximum voorraad van je token. Je kan deze voorraad nog verhogen wanneer je re-issuable op true zet.
Token Decimals: Bepaald in hoeveel decimalen uw token van verdeeld worden, wanneer je dit op 5 zet, dan kan je token verdeeld worden tot 0.00001.
Re-issuable: Door dit vakje aan te kruisen zet je re-issuable op true dit betekent dat je de totale voorraad van je token op een later tijdstop kan verhogen. Wanneer je dit niet aankruist kan dit niet, nooit meer.

Community Tab

De bedoeling van dit tabblad is om een verzameling van bronnen en diensten op te lijst voor gebruikers zodat ze meer kunnen leren over het Waves Ecosysteem en geassocieerde projecten.

Momenteel doet de community knop gewoon dienst om snel de block explorer te raadplegen.

Community Tab.PNG

Height:

Huidige block nummer of block hoogte.
Date: Exacte tijdstip van wanneer het block toegevoegd werd aan de blockchain.
Transactions: Het aantal transacties dat plaatsvond in dat block
Generator: Het adres van de full node die de block gemaakt heeft.