Tutoriale: Crearea contului

From Waves Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Tutorials: Account Creation and the translation is 100% complete.

Brain Wallet, SEED & Parola

Înainte de a vă crea un cont, dorim să vă spunem câteva puncte vitale despre sistemul de brain wallet care utilizeză Waves. Într-un brain wallet, nu există nici un fișier .dat care să vă păstreze cheile private, ci un SEED care vă oferă acces la ele. SEED este, în mod implicit, un șir de 15 cuvinte în limba engleză și, în esență, expresia dvs. de acces la fondurile dvs. – dacă vă pierdeți SEED-ul, veți pierde accesul la contul dvs. Vă încurajăm cu încredere să vă păstrați informațiile pe o bucată de hârtie și să o depozitați într-un loc sigur. Aveți, de asemenea, posibilitatea de a crea propriulSEED, însă nu recomandăm. Șirul de 15 cuvinte din limba engleză este extrem de sigur din punct de vedere criptografic și tehnologia actuală este incomparabilă (șansa de a sparge o expresie de acces data de client este 2048^15).

Fiecare SEED este legat doar de un singur cont Waves. Fiecare cifră, caracter, simbol și spațiu contează – dacă există un spațiu prea mare, se deschide un cont diferit. Dacă există un simbol greșit, se deschide un cont diferit. Dacă există o greșeală de ortografie, se deschide un cont diferit.

În timpul creării contului, vi se va cere să generați o parolă pentru adresa dvs. Parola are două scopuri: În primul rând, aceasta criptează SEED-ul local, astfel încât SEED-ul nu este niciodată trimis la rețea neprotejat. În al doilea rând, contul dvs. va fi stocat în cache, astfel încât să nu trebuiască să importați SEED-ul de la noi oricând doriți să vă conectați. Parola asigură că numai dvs. vă puteți conecta la contul dvs. memorat. Dacă vă pierdeți parola, puteți șterge pur și simplu contul memorat în cache, reimportați-l utilizând SEED-ul și definiți o nouă parolă.

Cum să creați un Cont

Crearea Contului cu SEED-ul propus

Deschideți Lite Client utilizând fie aplicația Chrome, fie clientul independent. Dacă nu ați instalat încă Lite Client, consultați ghidul de instalare.

Pagina Principală Lite Client

Faceți click pe "New Account" și citiți cu atenție ""New Account Notice". După ce ați făcut acest lucru, faceți click pe "I understand".

Înregistrarea contului pe Lite Client

Așa cum am menționat mai sus, vă recomandăm să utilizați SEED-ul propus, format din 15 cuvinte in limba engleză. Termenii diferiți folosiți pentru crearea SEED sunt 2048. Acest lucru ne oferă 2048^15 posibilități diferite – tehnologia actuală nu poate fi distrusă. Fiecare SEED este legat de o adresă unică afișată sub SEED-ul propusă.

Următorul pas este să atribuiți un nume contului dvs. Această funcție este opțională, dar este utilă dacă aveți mai multe conturi. Numele se va afișa în lista conturilor de pe pagina principală a Lite Client și este stocată în cache cu SEED criptat.

Nu în ultimul rând, trebuie să definiți o parolă pentru contul dvs. Scopul unic al parolei este cripta SEED-ul, astfel încât acesta să nu părăsească calculatorul în formă necompletată. Dacă vă uitați parola, pur și simplu ștergeți adresa afectată din lista de pe pagina principală și reimportați-o folosind SEED-ul. Veți trece prin același proces ca cel descris și veți putea seta o nouă parolă.

Dacă ați făcut toate cele de mai sus, faceți click pe "Register" și veți fi redirecționați către interfața cu utilizatorul.

Crearea contului cu propriul SEED personalizat

Dacă doriți să creați un cont folosind propriul SEED personalizat, urmăriți tutorialul Import an Account și introduceți SEED-ul personalizat. Restul procesului este la fel ca cel de mai sus: Alegeți un nume și o parolă și apoi înregistrați contul.

Notă: Recomandăm cu insistență utilizarea SEED-ului propus. Este securizat din punct de vedere criptografic și nu poate fi rupt cu instrumentele actuale. Dacă doriți să creați propriul SEED, asigurați-vă că acesta are cel puțin 35 de caractere și utilizează litere mari și mici, precum și simboluri.