Tutorials: Aanmaken account

From Waves Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Tutorials: Account Creation and the translation is 100% complete.

Hoofd Wallet, SEED & Wachtwoord

Voordat u een account aanmaakt, willen we u een aantal belangrijke aandachtspunten geven over het hoofd wallet systeem dat Waves gebruikt. In een Hoofd wallet (portemonnee) is er geen .dat bestand dat uw privé sleutels opslaat, maar een SEED die u de toegang verleend. De SEED is standaard een string van 15 Engelse woorden en is in principe uw wachtwoord - als u uw SEED kwijt raakt, verliest u de toegang tot uw account. Wij raden u aan om de SEED woorden op een stuk papier te schrijven en deze op te slaan op een veilige plaats. U heeft ook de mogelijkheid om uw eigen SEED woorden te maken, maar dit wordt niet aanbevolen. De SEED reeks van 15 Engelse woorden is door de cryptografie extreem veilig en met de huidige technologie onbreekbaar (de kans dat iemand het SEED wachtwoord kan kraken is 2048 ^ 15).

Elke SEED is gekoppeld aan een enkel Waves account. Elk cijfer, teken, symbool en ruimte telt. Als er spatie teveel in zit, wordt een ander account geopend. Als er een verkeerd symbool in zit, wordt een ander account geopend. Als er een spelfout in zit, wordt een ander account geopend.

Tijdens het maken van een account wordt u ook gevraagd een wachtwoord voor uw adres te genereren. Het wachtwoord heeft twee doeleinden: ten eerste wordt het SEED lokaal gecodeerd, zodat de SEED nooit onbeveiligd naar het netwerk wordt gestuurd. Ten tweede wordt uw account in de cache geheugen gezet, zodat u de SEED niet elke keer hoeft te importeren wanneer u wilt inloggen. Het wachtwoord zorgt ervoor dat alleen u in uw cache-account kunt inloggen. Als u uw wachtwoord kwijt bent, kunt u het cache-account verwijderen, re-import en uw SEED invullen om daarna een nieuw wachtwoord in te vullen.

Hoe maak je een account aan

Aanmaken account met een voorgedefinieerde SEED

Open uw Lite Client met behulp van de Chrome App of de stand-alone client. Als u de Lite Client nog niet hebt geïnstalleerd, kunt u de installatie handleiding gebruiken.

Lite Client Hoofd Pagina

Klik op Nieuw account en lees het Nieuw account bericht goed door. Als u dit hebt gedaan, klikt u op Ik begrijp het.

Lite Client Account Registratie

Zoals hierboven vermeld, raden we het gebruik van de voorgedefinieerde SEED aan welke standaard uit 15 Engelse woorden bestaat. Het totaal aantal verschillende Engelse termen die voor de SEED-creatie worden gebruikt, zijn 2048. Dit geeft 2048 ^ 15 verschillende mogelijkheden - onbreekbaar met de huidige technologie. Elke SEED is gekoppeld aan een uniek adres onder de voorgedefinieerde SEED.

De volgende stap is een naam toewijzen aan uw account. Deze functie is optioneel, maar vooral handig als u meerdere accounts hebt. De naam wordt weergegeven in de lijst met accounts op de hoofdpagina van de Lite Client en is gecached met de gecodeerde SEED.

Als laatste moet u een wachtwoord voor uw account opgeven. Het enige doel van het wachtwoord is om de SEED te coderen, zodat het uw computer nooit ongecodeerd kan verlaten. Als u uw wachtwoord bent vergeten, verwijderd u het adres uit de lijst op de hoofdpagina en importeert u het opnieuw met uw SEED. U gaat door met hetzelfde proces als hierboven beschreven en kunt daarna weer een nieuw wachtwoord instellen.

Als u al het bovenstaande hebt gedaan, klikt u op Registreren en u wordt doorgestuurd naar de gebruikersinterface.

Aanmaken Account met aangpaste SEED

Als u een account wilt maken met uw eigen aangemaakte SEED, kunt u de handleiding Import een Account volgens en voert u uw eigen aangepaste SEED in. De rest van het proces is hetzelfde als hierboven: Stel een naam en wachtwoord in en registreer het account.

Opmerking: Wij raden u ten strengste aan de voorgedefinieerde SEED te gebruiken. Het is cryptografisch beveiligd en kan niet worden gekraakt met de huidige tools. Als u toch een eigen SEED wilt maken, zorg er dan voor dat het minstens 35 karakters en zowel kleine letters als symbolen bevat.