Οδηγοί: Δημιουργία Λογαριασμού

From Waves Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Tutorials: Account Creation and the translation is 100% complete.

Νοήμων Πορτοφόλι, Πηγή (seed) & Κωδικός

Πριν δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, θα θέλαμε να αναφέρουμε μερικά καίρια σημεία σχετικά με το σύστημα που χρησιμοποιεί το Νοήμων Πορτοφόλι του Waves. Σε ένα Νοήμων Πορτοφόλι, δεν υπάρχει κάποιο αρχείο .dat που να διατηρεί τα ιδιωτικά κλειδιά σας, αλλά μιά Πηγή (seed) που σας παρέχει πρόσβαση σε αυτά. Η Πηγή (seed) είναι εξ΄ορισμού μια σειρά από 15 αγγλικές λέξεις και ουσιαστικά η φράση πρόσβασης για τα χρήματά σας - αν χάσετε την Πηγή (seed) σας, θα χάσετε και την πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Σας συνιστούμε να κρατήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας της Πηγής (seed) σας σε ένα κομμάτι χαρτί και να το αποθηκεύσετε σε ασφαλές μέρος. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να δημιουργήσετε την δική σας Πηγή (seed), παρόλα αυτά, δεν το συνιστούμε. Η παρεχόμενη σειρά των 15 αγγλικών λέξεων είναι εξαιρετικά ασφαλής κρυπτογραφικά και με τη σημερινή τεχνολογία απαραβίαστη (η πιθανότητα κάποιος να σπάσει μια φράση πρόσβασης που δίνονται από τον διακομιστή είναι 2048^15).

Κάθε Πηγή (seed) συνδέεται μόνο με έναν λογαριασμό Waves. Κάθε ψηφίο, χαρακτήρας, σύμβολο και διάστημα μετράει - αν υπάρχει έστω και ένα παραπάνω διάστημα, ανοίγει ένας διαφορετικός λογαριασμός. Αν υπάρχει ένα λάθος σύμβολο, ανοίγει ένας διαφορετικός λογαριασμός. Αν υπάρχει ένα ορθογραφικό λάθος, ανοίγει ένας διαφορετικός λογαριασμός.

Κατά την δημιουργία του λογαριασμού, θα σας ζητηθεί επίσης να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για τη διεύθυνσή σας. Ο κωδικός πρόσβασης έχει δύο σκοπούς: Πρώτον, κρυπτογραφεί τη Πηγή (seed) σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε η Πηγή (seed) να μην αποστέλλεται στο δίκτυο απροστάτευτη. Δεύτερον, ο λογαριασμός σας αποθηκεύεται προσωρινά, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να επανεισάγετε την Πηγή (seed) κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε. Ο κωδικός πρόσβασης διασφαλίζει ότι μόνο εσείς μπορείτε να συνδεθείτε στον αποθηκευμένο λογαριασμό σας. Σε περίπτωση που χάσετε τον κωδικό πρόσβασής σας, μπορείτε απλά να διαγράψετε τον αποθηκευμένο λογαριασμό, κατόπιν κάνετε επανεισαγωγή του χρησιμοποιώντας την Πηγή (seed) σας, ορίζοντας έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

Πώς να Δημιουργήσετε έναν Λογαριασμό

Δημιουργία Λογαριασμού με την προτεινόμενη Πηγή (seed)

Ανοίξτε το Lite Client σας χρησιμοποιώντας είτε το Chrome App ή την Αυτόνομη Εφαρμογή. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το Lite Client ακόμα, δείτε τον οδηγό εγκατάστασης.

Αρχική σελίδα Lite Client

Κάντε κλικ στο NEW ACCOUNT και διαβάστε το NEW ACCOUNT - NOTICE προσεκτικά. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο I UNDERSTAND.

Δημιουργία Λογαριασμού Lite Client

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, συνιστάται η χρήση της προτεινόμενης Πηγής (seed) που αποτελείται από 15 αγγλικές λέξεις. Το σύνολο των διαφορετικών αγγλικών όρων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της Πηγής (seed) είναι 2048. Αυτό μας δίνει 2048^15 διαφορετικές δυνατότητες - με την τρέχουσα τεχνολογία είναι απαραβίαστη. Κάθε Πηγή (seed) συνδέεται με μια μοναδική διεύθυνση που φαίνεται κάτω από την προτεινόμενη Πηγή (seed).

Το επόμενο βήμα είναι να εκχωρήσετε ένα όνομα στο λογαριασμό σας. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι προαιρετικό αλλά ιδιαίτερα χρήσιμο αν έχετε πολλούς λογαριασμούς. Το όνομα θα εμφανίζεται στη λίστα των λογαριασμών στην κεντρική σελίδα του Lite Client και αποθηκεύεται προσωρινά με την κρυπτογραφημένη Πηγή (seed).

Τέλος και αρκετά σημαντικό, θα πρέπει να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης για το λογαριασμό σας. Ο μοναδικός σκοπός του κωδικού πρόσβασης είναι να κρυπτογραφήσει τη Πηγή (seed) έτσι ώστε να μην παραμένει ευάλωτη στον υπολογιστή σας. Εάν ξεχάσετε τον κωδικό σας, απλά διαγράψτε την αντίστοιχη διεύθυνση από τη λίστα στην κεντρική σελίδα και κάντε εκ νέου εισαγωγή χρησιμοποιώντας την Πηγή (seed) σας. Θα περάσετε από την ίδια διαδικασία όπως έχει ήδη περιγραφεί και απλά θα ορίσετε ένα νέο κωδικό πρόσβασης.

Αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω, πατήστε στο REGISTER για την μεταφορά στο περιβάλλον εργασίας χρήστη.

Δημιουργία Λογαριασμού με Πηγή (seed) κατασκευασμένη από εσάς

Αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρησιμοποιώντας Πηγή (seed) κατασκευασμένη από εσάς, ακολουθήστε τον οδηγό Εισαγωγή Λογαριασμού και εισάγετε την κατασκευασμένη από εσάς Πηγή (seed). Η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια όπως και παραπάνω: Ορίστε ένα όνομα και έναν κωδικό πρόσβασης για να καταχωρήσετε τον λογαριασμό.

Σημείωση: Σας συνιστούμε τη χρήση της προτεινόμενης Πηγής (seed). Είναι κρυπτογραφικά ασφαλής και δεν μπορεί να σπάσει με την τρέχουσα τεχνολογία. Αν εξακολουθείτε να θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας Πηγή (seed), βεβαιωθείτε ότι έχει τουλάχιστον 35 χαρακτήρες και χρησιμοποιεί κεφαλαία και πεζά γράμματα, καθώς και σύμβολα.