Caracteristici

From Waves Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Features and the translation is 92% complete.

Outdated translations are marked like this.

Other languages:
العربية • ‎čeština • ‎Deutsch • ‎Ελληνικά • ‎English • ‎español • ‎français • ‎hrvatski • ‎magyar • ‎Bahasa Indonesia • ‎italiano • ‎日本語 • ‎Nederlands • ‎polski • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎русский • ‎slovenčina • ‎தமிழ் • ‎ไทย • ‎Türkçe • ‎Tiếng Việt • ‎粵語 • ‎中文(中国大陆)‎

Clientul Waves Lite

Waves Lite Client April 2017

Waves Lite Client este software-ul oficial al portofelului și este conceput pentru a lua în considerare adoptarea în masă. Aplicația este foarte ușoară (~5 MB) și, prin urmare, descărcată în câteva secunde. The user interface este concepută astfel încât să semene cu interfețele tradiționale de intermediere bancară, cee ace înseamnă, în esență, că este intuitivă de utilizat. Waves Lite Client este disponibil ca Google Chrome plug-in sau stand-alone client on GitHub – accesați this link for an installation guide. Cel mai mare avantaj al său este de departe faptul că nu necesită o descărcare a blockchain-ului; Lite Client se conectează direct la un nod aleatoriu din rețeaua Waves. Toate acestea combinate, conduc la un process simplu și rapid de instalare – instalarea și crearea de cont durează maximum, doar câteva minute!

Lite Client ar putea fi numit și portofel în mai multe valute. Acesta nu permite utilizatorilor să dețină numai WAVES, ci și orice token personalizat, emis în Waves blockchain. Dar nu este totul: Dispune, de asemenea, de Waves Descentralized Exchange, care permite tranzacționarea token-urilor personalizate, menționate anterior, împotriva orcărui alt token personalizat sau WAVES. Nu în ultimul rând, există câteva caracteristici suplimentare pe foaia de parcurs, incluzând, dar fără a se limita la un sistem de vot descentralizat, un mesager criptat, un bloc de exploratori lite și un sistem de reputație.

Waves Mobile Client

Waves Lite Client a fost transferat într-o aplicație mobilă pentru Android și IOS. Este disponibilă în magazinele Google Play și Apple. Are deja câteva mii de descărcări. Mobile Client permite utilizatorilor să efectueze plăți, să verifice soldul acestora și, în viitor, să efectueze și tranzacții în mișcare.

Custom Application Tokens (CATs)

Custom tokens.PNG

Custom Application Tokens, prescurtat CATs, sunt cea mai simplă formă a unui token digital care este securizat criptografic de blockchain-ul de bază. Platforma Waves ia token-urile digitale la un nou nivel prin construirea întregii platforme în jurul acestei caracteristici, aliniată la interesele și nevoile întreprinderilor. Scopul este ca fiecare utilizator, indiferent de cunoștințele sale anterioare, să poată emite și gestiona propriul său token digital. Taxa de emisiune la 1 WAVES este foarte rezonabilă și va stimula proiecte pentru a experimenta cu platforma noastră. În plus, Waves vrea să facă token-urile sale cât mai personalizate posibil. Un exemplu în acest sens este opțiunea de a face re-emiterea unui CAT, cee ace înseamnă că, după crearea inițială, aprovizionarea poate fi sporită.


Waves Decentralized Exchange

Dex - First Version
Dex - Mockup of possible future version

Waves Dex – piesa de prezentare a platformei Waves. Schimbul descentralizat permite tranzacționarea activelor cu active într-un mod unic – potrivirea centralizată a comenzilor, asociată cu decontarea ordinelor descentralizate. Aceasta înseamnă că ordinele sunt potrivite printr-un așa-numit “Matcher’, un software care poate fi administrat de oricine. După o potrivire reușită (de obicei durează doar o secundă), fondurile care urmează să fie schimbate sunt transferate peste blockchain. În consecință, tranzacționăm la fel de rapid ca schimburile centralizate, cu toate acestea, fondurile nu lasă niciodată contul unui utilizator, eliminând riscul unui hack de schimb.

Văzut în imaginea de ansamblu, Dex aduce cu el mai multe cazuri de utilizare:

  • Permite tranzacționarea timpurie a unei mize crowdfunding. La Kickstarter, un investitor nu poate să-și comercializeze cota ce face parte din proiect.
  • Permite criptarea și tranzacționarea în valută în mod descentralizat.
  • Concurează cu schimburile tradiționale, centralizate de crypto în cee ace privește viteza și, în special, comisioanele.

Interfața cu utilizatorul pentru Dex a fost lansată în Aprilie 2017. Prima versiune este încă de bază și are scopul de a permite oricui să utilizeze Dex, nu doar celor avansați. GUI se va confrunta cu schimbări majore pe parcursul lunii următoare, inclusive adăugarea de diagrame și multe altele.

Tokens Flexibility

O altă îmbunătățire este ceea ce numim Tokens Flexibility. Oferă proiecte pe lângă Waves și utilizatorilor posibilitatea de a plăti comisioane de tranzacție, nu în simbolul nativ WAVES, ci în orice alt symbol existent în blockchain. Fiecare Full Node poate define pentru sine ce token-uri acceptă ca taxă de tranzacție. Acest lucru permite companiilor să creeze un ecosistem închis, în care trebuie doar să se ocupe de token-ul propriu, în loc să ia în considerare un al doilea, și anume WAVES.

Fiat on the Waves Blockchain

Tehnologia token specificată mai sus permite, de asemenea, platformei Waves să ofere fiat currencies cum ar fi dolarul american, euro sau chinezul yuan în blockchain. Acest lucru este realizat în colaborare cu furnizorii de plăți compatibili care urmează să emită un token de fiat complet susținut în blockchain. În combinație cu schimbul descentralizat, acest lucru permite utilizatorilor să facă Forex, precum și crypto împotriva tranzacțiilor cu fiat, eliminând procesul obositor de a trece prin Bitcoin și de a plăti o dublă conversie. În plus, viitoarele aglomerări de pe Waves ar putea accepta eventualele token-uri de fiat ca metodă de finanțare.

Toate acestea se întâmplă într-un mod compatibil: KYC (Know your Customer) și AML (Anti Money Laundering) trebuie să fie furnizate de orice utilizator care fie depunde sau retrage fiat către sau de la un gateway.

Crypto currencies on the Waves Blockchain

Un token personalizat poate fi, de asemenea, folosit pentru a porni o monedă criptografică existent cu un blockchain în Waves. This is already the case for Bitcoin – utilizatorii pot depune și retrage Bitcoin direct în Lite Client. Bitcoin-urile există în blockchain-ul Waves ca un symbol numit wBTC și este susținut 1:1 cu Bitcoin-uri reali într-un portofel multi-semnat gestionat de un așa-zis gateway. Ori de câte ori un utilizator depune Bitcoin la poarta de acces, acesta emite un utilizator wBTC în lanțul Waves. În caz contrar, când un utilizator se retrage – trimite token-ul wBTC către poarta de acces și Bitcoin în portofelul cu mai multe semnături, este eliberat.

Această abordare permite tranzacții Bitcoin mai rapide și, în special, mai ieftine, ce este solicitată în special cu problemele actuale de blocare Bitcoin. În plus, crowdfunding-urile pe Waves au posibilitatea de a accepta Bitcoin fără a trebui să se ocupe direct de blockchain-ul Bitcoin.

Această abordare poate fi implementată pentru orice monedă crypto. Trebuie doar să creați un gateway, să creați un token Waves și pe Waves să existe încă o altă monedă digitală.

Leasing

Leasing-ul înseamnă, în esență, să dai puterea de forjare unui full node, fără ca WAVES-ul să părăsească de fapt portofelul. Acest lucru permite oricui să participle la procesul de forjare fără a trebui să opereze singur un nos. În plus, locatorul primește o parte din răsplata rețelei în schimb, în funcție de condițiile stabilite de fondul de leasing. Atunci cînd creați sau anulați un contract de leasing, acesta întodeauna durează 1000 de blocuri pentru ca puterea de forjare să fie efectiv transferată. Cel mai important, acest lucru crește în mod drastic cantitatea de WAVES care forjează în mod activ și, prin urmare, consolidează considerabil rețeaua.

Decentralized Reputation System (în curs de dezvoltare)

Un mediu descentralizat necesită multă încredere în desfășurarea afacerilor. Ca o metodă suplimentară pentru a evalua credibilitatea unei persoane, Waves dezvoltă un sistem de reputație descentralizat, bazat pe activități de blockchain. Aceste activități include data creării contului, numărul de tranzacții și multe altele.

Encrypted Messenger (în curs de dezvoltare)

Lite Client va include, de asemenea, o funcție de mesagerie criptată, la un moment dat. Nu s-a decis încă dacă mesagerul va fi on- sau off- în blockchain. Cel mai important, trebuie să fie fiabil și indestructibil. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să creeze grupuri și liste cunoscute din aplicațiile tradiționale de mesagerie.

Decentralized Voting (în curs de dezvoltare)

Sistemele de vot actuale pot fi jucate destul de ușor. Acum, imaginați-vă un sistem de vot descentralizat, care înregistrează fiecare vot asupra blockchain-ului – nici o modalitate de a manipula nimic. Voturile se pot baza pe parametrii diferiți: 1 vot pe cont, 1 vot pe token sau 1 vot pe WAVES. Acesta va permite proiectelor să comunice cu părțile interesate, fie pentru a aproba un transfer mare de fonduri, fie pentru a decide asupra unei noi strategii – posibilitățile sunt nesfârșite. Sistemul de vot va fi, de asemenea, inclus în Lite Client.

Protocolul Waves NG Declarația de probleme și motivația

Protocoalele blockchain au unele limite de scalabilitate și provocări care fac compromis între latență și transfer. Actuala tehnologie blockchain nu este suficient de rapidă și nu are optiunea pentru a include mai multe tranzacții în sistem, deci avem o provocare de performanță care trebuie luată în considerare. Există un acord unitar între mineri, consumatori și dezvoltatori, cu mai multe perspective pe care trebuie să implementăm măsuri de scalabilitate, și a existat un argument continuu cu privire la modul de îmbunătățire a scalabilității Bitcoin. Propunerile actuale s-au concentrat în jurul ideii de marime a blocurilor și cum să se ocupe de cresterea mărimii blocului în viitor. Toate propunerile suferă de blocaje majore de scalabilitate: indiferent de mărimea blockchain, sistemul de blocuri poate atinge, în cel mai bun caz, un transfer adecvat a tranzactiilor, crescând de la ~ 3 tranzacții pe secundă la ~ 7 tranzacții pe secundă. Acest lucru este atât de departe de cele 30.000 de tranzacții pe secundă care sunt necesare pentru a concura cu sistemele existente, cum ar fi tranzacțiile VISA. Aceleași limitări majore se aplică și pentru Litecoin, Ethereum și toate celelalte valute care împărtășesc protocolul blocchain al Bitcoin.

Protocolul Waves NG va aborda blocajul de scalabilitate, făcând rețeaua să atingă cea mai mare viteză posibilă pe baza condițiilor actuale ale rețelei. Acesta nu numai că va îmbunătăți transferul tranzacțiilor, ci va reduce și numărul de latențe ale tranzacțiilor. Astfel, va fi posibilă obținerea unei confirmări inițiale a tranzacției în câteva secunde decât în ​​câteva minute, fără a schimba arhitectura lui Bitcoin și modelul de încredere.

Pentru mai multe detalii tehnice, Github Waves NG